Coaching Programma's

Het is een meisje…

BLOG

 

Het is een meisje…
Acht paar ogen gericht op mijn grootste ‘angst’. 8 Mei 2001 was de geboorte datum van mijn eerste grootste angst als moeder.

Daar lag ze dan, smalle bruine oogjes, dunne armen, lange benen en een volle bos zwart haar. Ik ben haar moeder, dit werd een realiteit vanaf het moment dat ik haar zag maar tegelijkertijd vulde zij mijn hart met warmte en liefde.

Wat was dan mijn grote angst denk je dan?… ik zal dit even toelichten.

Op het moment dat ik moeder werd, was ik zelf ook nog een kind. Op de dag van mijn bevalling was ik 16 jaar jong. Ik kreeg de naam ‘tienermoeder’. Ondanks dat ik alles in huis had voor mijn dochter ( zelfs teveel voorraad ) een baan en nog student was, was ik bang om te falen als moeder.

Bang om niet geaccepteerd te worden, bang om geen goede voorbeeld te zijn maar waar ik het meest bang voor was, is dat mijn dochter mij niet als moeder zou accepteren.
Wat moet ze nou met zo’n jonge moeder, die het zelf nog niet allemaal weet.

Kon ik haar wel alles geven? Hoe geef ik haar liefde als ik dagelijks naar school moet en daarna nog moet werken? Voelt ze zich dan niet in de steek gelaten?

                                               Moederschap zit niet in de boeken!

Mevrouw Hansen, hoorde ik iemand heel ver roepen… ‘Je hebt het uitstekend gedaan! Voor jouw leeftijd vind ik het een bijzondere prestatie, hoe jij de bevalling hebt doorstaan. Je mag trots zijn op jezelf’!

Dat was de zuster die mij uit mijn gedachten hielp en ik besef dat mijn ogen nog steeds gericht zijn op mijn kleine wonder. Met een brede glimlach liet zij mij weten dat alles goed komt. Vanaf het moment dat ik die glimlach zag bij mijn dochter, wist ik het ook… alles komt goed met ons en mijn angst vaarde weg.

Ik besefte dat waar ik bang voor was tussen mijn oren zat. Waar ik bang voor was is nog niet eens gebeurd, het is geen realiteit dus waar ben ik nou bang voor?
Het was een win-win situatie, ik had mijn angst overwonnen en ik had er een prachtige dochter bij.

                                                   ‘Weet dat je het kan, want je kan het’

Angst houd ons vaak tegen om door te zetten, we kiezen dan de makkelijkste weg… opgeven!
We gooien snel de handdoek in de ring en lopen weg maar weet je wel wat je achter laat?
Bang zijn voor iets wat nog niet is gebeurd, is meestal een scenario die wij zelf voorspellen, iets wat we niet kunnen weten? Moeten we niet juist bang zijn om de stappen die wij niet ondernemen?

Mijn advies voor jou… laat jouw verleden niet je toekomst bepalen. Neem stappen in het heden die jou toekomst zullen verrijken.
Ja, ik was een tienermoeder maar ik heb het gehaald! Ik heb nu mijn eigen onderneming, waar ik andere moeders coach om vanuit hun angst stappen te ondernemen om hun passie te groeien.

Begrijp me niet verkeerd, ik moedig jongere meiden niet aan om op jonge leeftijd al een gezin te starten maar mocht je in zo’n situatie zitten, weet dat je nog steeds je doelen kan behalen. Het is niet einde hoofdstuk! Jij bent de baas over je gedachten gang dus ook over jouw angsten.

                                   Wees de baas over je angst en verrijk je leven!

Tot zover mijn eerste blog…

Volg mijn blog story Confessions of A Fearless Mom Entrepreneur en leer hier mijn verhaal en tips om lef te creëren, je eigen ik te ontdekken en jouw leven te verrijken.

*** Keep It Fearless ***

Neraida Hansen
Mindset & Business Coach
Coach| Blogger | Auteur

2 gedachten over “Het is een meisje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *